pátek 5. srpna 2011

stopař-ka

Dobré ráno všem.

Tato povídka není hororová, krvavá a ani nic takového. V mých očích je plná sentimentu...

A byl to jiný, skvělý svět, který se již nevrátí...


Sobota vecer... Slunce uz pomalu zacina mizet za obzorem a divka stojici na # dalnici vypada jako se svatozari. Slunce ji osvetluje zada zbytky paprsku, ktere # byly souzeny pro tento den.
Prava ruka rovnobezne se silnici, palec mirici k nebi. Dzinove kratasky, hnede kozacky a bila kosile. Krasna. Vlasy schovane v kovbojskem slamaku a pres rameno jutova kabelka.
Auta svisti kolem bez zpomaleni. Divka dal ceka, v koutku ji visi cigareta. Je uvolnena, vi ze ji urcite nekdo zastavi.
Netrva dlouho a miji ji auto, ktere zajizdi do odstavneho pruhu a prudce deceleruje. Chvilku jen tak postoji a potom ridic zaradi na automatickem volici zpatecku a na volnobeh dobubla k divce.
Auto ceka. Divka se chvilku rozmysli, pote si nadhodi kabelku a beze slova nastoupi na sedadlo spolujezdce. Osmivalec se prevaluje, dokud neklapne zamek dveri. Pote ridic beze slova zaradi rychlost a slapne na plyn. Vyfuky zahraji dalsi ze svych koncertu a cadillac mizi v zapadu slunce. Pomalu se stmiva.
Cesta ubiha beze slova. Ridic se uprene diva pred sebe do dvou kuzelu svetla, vyznacujici cestu, kterou spolu jedou. V radiu hraje lehky podkres, pneumatiky sumi a nic jineho nerusi tuto zvlastni atmosferu.
On ma na sobe modre dziny, svetle zelenou polokosili a na nose modre dioptricke bryle.
Po nejake dobe teto tiche cesty ridic dal pravy blinkr a sjel z dalnice.
Cadillac se propleta vlasenkami a oba mlcky sleduji cestu. Po nejake dobre projizdi branou stare tovarny. Divka zacina klopit zrak, ale zadne slovo neprotlo to pekelne ticho. Auto zajelo do jedne z vyrobnich hal uzavrene tovarny.
Brzdy zapiskaly a vinovy kolos se zastavil. Motor byl zhasnut lehkym pohybem klicku v zapalovani. Jeste chvilku tam mlcky sedeli. On ji polozil ruku na koleno. Neucukla. Podivala se mu primo do oci a jeji ruka se mu obtocila kolem sije. Pritahla si ho a dala mu dlouhy a hluboky polibek. Potom to slo uz raz na raz. Za chvili uz oba nazi, zaklesli do sebe, byli na zadnim sedadle toho vozu.
Tady je nikdo nevyrusi. Jejich zapas byl zvireci, krasny, tvrdy. Beze slova.
Kazdy jeho pohyb prijimala a otevirala se mu cim dal tim vic. Nechala ho delat vsechno, co chtel. Mlceni sem tam narusilo vzdechnuti a nebo narazy holych tel o sebe.
Jejich kuze byla horka a vlhka. Voneli oba telesne a vyraz uspokojeni z jejich tvari primo zaril.
Oba se oblekli a vyrazili na cestu.
V Plzni ji vysadil a odjel. Ani jedno slovo nepadlo, ani naznak, ani posunek.
Ona zmizela v davu na namesti a on si jel dat ledovou kavu. Pote se zvedl, nasedl do sveho vozu a jel za svou pritelkyni. Ve dverich ji polibil, rekl ji, jak se mu styskalo. Ona ho za ruku odvedla po schodech do sveho pokoje.
Pritulili se k sobe dali si znovu velky a hluboky polibek. Zvrhl ji na postel a milovali se spolu. Krasne, dlouho.
Jen v rohu pokoje lezely kozacky, kratasy a kosile. Na tom vsem byl polozeny velky slameny klobouk...

Žádné komentáře:

Okomentovat