středa 3. srpna 2011

postapokalyptická... Zase...

Dobrý večer všem.

Zde je povídka určená pro onu Osobu. Naštěstí už kvapnými kroky mizí z hlavy
Díky bohu.

Zase moje představa lásky a oddanosti. 



Rano se probudil a vsechno bylo jinak. Uz nemel ten pocit, kdy vite, ze ve vedlejsi mistnosti nekdo ceka. Sedel na okraji postele a za okny trcely, jako pahyly, do nebe mrakodrapy. Mesto bylo skoro opustene jiz delsi dobu. Jen par lidi se potloukalo po okoli a hledalo veci, ktere by se i v teto dobe bez elektriny mohly hodit. Uz pet let tu zil. Zivil se smenou ruznych predmetu za jidlo a dalsi veci, ktere farmari pestovali na polich za mesty. Pred pul rokem potkal ji. Krasnou, praktickou zenu, jejiz vtip a britkost by ji mohly zavidet vsechny zeny sveta. Spolecne prohledavali svuj sektor a nakonec byli tak dobre sehrani, ze si na ne zadni dalsi prospektori netroufli. Az do minuleho tydne. Rekla mu, ze potrebuje prozkoumat jednu oblast sama. Ze si z detstvi pamatuje plna skladiste naradi, ale protoze nevi, zda je jeji intuice spravna, nechce ho tim zatezovat. Rano odjela na koni na zapad. Klapot kopyt jeste dlouho znel tichymi ulicemi a on se dival, jak pomalu mizi v dalce.
Vratila se odpoledne. Byla jako vymenena.
Do vecera si sbalila všechny svoje veci, nasedla na kone a vyrazila zase smerem, odkud vyjela. Temer beze slova.
U odběratelů zjistil, ze od ni odebiraji veskere sekyry, motyky, krumpáče. Proste vse, co je potreba k farmareni. Tyhle veci, natoz nove, se uz peknych par let nedaly sehnat. Navíc ma i funkcni baterie do prenosnych svítidel.
Nevadilo mu ani tak to, ze odesla za lepsim, ani mu nevadilo to, ze se s nim nerozloucila. Vadilo mu to, ze ji nevida. Ze se nemuze tesit z jeji blizkosti. A pritom si ani nic neprovedli.
A vcera se to stalo. Dozvedel se tu zpravu od farmaru, kdyz za nimi byl pro jidlo a nesl jim nejake latky a igelit.
Zemrela. Nekdo ji zabil pri prevozu jejich vytezenych veci a okradl ji.
Uz nikdy ji neuvidi. Uz nikdy spolu nepromluvi ani slovo. Zemrela, je pryc.
Pomalu se zvedl z postele a podival se z okna svého luxusního bytu s vyhledem na more.
Myslel na ty krasne chvile, dival se do dalky a nakonec, nakonec udelal jeden jediny krok… a vsem to bylo jedno…

Žádné komentáře:

Okomentovat