sobota 23. července 2011

žena hrdinka

Dobré ráno vážený čtenáři

Je zde další z povídek, která byla určena pro onu Osobu s velkým "O".

Povídka znovu heroizuje hlavní hrdinku. Ať se Vám dobře čte

Lesní dobrodružství


Jedes si sama ve sve Crown Victorii temnym lesem. Vitr se prohani vetvemi stromu a lehce mrholi. Radio ti hraje na stredni hlasitost a ty jsi zamyslena. Premyslis nad tim, jak bylo uzasne potkat se s Johnem. Byl tak galantni, inteligentni. Dalo se s nim bavit o cemkoli. Zamyslena jsi cim dal tim vic. Miris na vase letni sidlo. S Johnem tam jezdis casto. Tentokrat ti na sedadle spolujezdce ale nikdo spolecnost nedela. Jeste hodinu cesty a budes tam. Premyslis. Mas urputny vyraz, ktery jsi mela vzdy, kdyz ti neco vrtalo hlavou. Premyslis nad tim, jak to bylo romanticke, kdyz te pozadal o ruku. Bylo to v kavarne, pod sirym nebem. Klekl si, podal ti otevrenou krabicku s prstynkem. Nadsene jsi souhlasila. Bylo to tak perfektni, ze jsi tomu ani nemohla uverit.
Mijis dalsi most pres reku a slzy mas na krajicku. Trochu pridavas plyn, i kdyz jsi skoro na hrane povolene rychlosti. Uz ve srubu u jezera chces byt.
Vybavuje se ti vzpominka na to, jak se to zacalo kazit. Ty militantni jizani se ti nelibili uz od zacatku. Vedela jsi, ze je neco spatne hned, jak skoro kazdy vikend zmizel se svou novou hrackou, M16, do lesu s tou bandou vyholenych hovad. Vracel se vzdy v nedeli pozde vecer. Bylo ti to tak lito. Mel pak vzdy divnou naladu a mluvil o konci civilizace a ze vsichni by meli byt pripraveni. Pak ti koupil nuz a zacal te trenovat. Kdyz ti to neslo, tak byl sprosty. S nozem jsi se ale naucila. Potom presel k bojovym umenim. Ucil te se prat telo na telo. S nozem, bez noze. Vsechny moznosti jsi musela vyuzit. Jednou vecer ti jen suse oznamil, aby jsi se branila. Nemela jsi naladu. Ale on se na tebe vrhl. Uz jsi toho vseho mela dost a nechtelo se ti prat s clovekem, ktereho jsi milovala, ale postupne ho zacinas nenavidet. Prisel k tobe a zautocil. Prvni utok jsi odrazila, pak zautocil razantneji. Nemela jsi tolik sily, aby jsi ustala co se deje. Prali jste se asi pul hodiny a zacinaly ti dochazet sily. Vytahla jsi nuz, ale celkem lehce te o nej obral a zacal te tlacit do loznice. Tam te povalil na zem a sproste te znasilnil. Tvuj vlastni manzel!
Serie zatacek a ty uz ani nezpomalujes. Slzy ti tecou po tvari jako hrachy. Nevsimla jsi si auta, stojiciho u krajnice a narazis do nej lehce pravym bokem. Dostavas smyk a auto se toci do protismeru. Zustava stat ve tvem pruhu, ale predni svetla miri smerem, ze ktereho jsi prijela. Jsi v lehkem soku. To ti jeste schazelo.
Vystupujes ven z auta a jdes se podivat, jestli jsi nekoho nezranila.
Ve druhem aute nikdo neni, jen spousta krve.
To neni dobre.
Vitr se dal prohani mezi stromy a ty premyslis co dal. Mobil bez signalu ti sviti v dlani a ty vis, ze tady se pomoci nedovolas.
Z podnaspu slysis tiche volani o pomoc. Kdyz se naklonis pres svodidla, vidis zenu, ktera krvaci a uz jen chropti z poslednich sil. Nejaky muz v cernem kabate ji tahne od silnice. Divas se na tu hruznou scenu a on zveda hlavu. Vsima si te. Tobe to ale nevadi. Preskakujes svodidla s cilem zenu zachranit. Vytahujes i svuj lovecky tesak. Muz se zastavil a usmiva se. Zrudne, psychopaticky. Pripravujes se na utok a on take. Vytahuje mnohem vetsi nuz nez mas ty a udelal k tobe par kroku.
Jak to rikal John? Nepodcenovat nepritele. Vidis ze ma hodne pres dva metry. Priblizne 140 kilo a zadny tuk. Same svaly. Je silny, velky, ale je i nemotorny. Ve chvili, kdy se naprahl, promachl, protoze jsi uhnula z drahy jeho noze, tak jsi vyskocila a probodla mu krk. Prakvapene vykvikl a padnul k zemi. Pripravena jeste zautocit jsi stala opodal a cekala, zda se nezvedne, pripadne jestli tu nema komplice.
V hlave ti vyskocila vzpominka na to, jak se John vratil z posledniho vyjezdu o neco drive a pristihl te, jak si balis veci, chces se odstehovat. Rozcililo ho to a zautocil na tebe s pohrabacem. Jsi jeho zena, mas ho ctit, mas s nim byt v dobrem i ve zlem a ty ho ted opoustis? Po tom vsem, co pro tebe udelal?
Zahanis vzpominku a kdyz se chlap na zemi nezvedl, jdes zkontrolovat tu zenu.
Je mrtva, byla tak pobodana, ze by stejne neprezila cestu do nejblizsiho mesta, vzdaleneho 50 mil.
Az tam dojedes, zavolas policii. Ale do te doby si musis poradit jeste s jednou veci.
Kdyz jsi vylezla nahoru na silnici, zajela jsi s autem az k mistu, kde lezely ty dve mrtvoly. Otevrela jsi kufr a treti mrtvolu, tu Johnovu, jsi hodila ze svahu dolu. Je mrtvy tak hodinu, v tomhle pocasi to stejne nikdo nepozna. Dole jsi pouzila nuz vraha a jeste si parkrat bodla. Protahla jeho mrtvolu porostem, a pak je tam nechala.
Ted uz ti cesta ubiha rychleji. Jsi svobodna, a vse se tak nejak vyresilo samo...

Žádné komentáře:

Okomentovat