pátek 29. července 2011

mafiánská

Dobré ráno.

Tahle povídka byla bez lásky. Bez citů. Byla určena pro jednu osobu a morálně jí patří, protože jsem povídku věnoval právě jí.

Ať se líbí

Zacina se smrakat, svetlomety line olizuji stromy u silnice a ty znudene hledis pres celni sklo, posete miliony mrtvych telicek hmyzu. Cigareta ti lezerne visi na koutku a dym stoupa a krouti se u stropu. Prava noha, obuta v strevicek s kovovym, jehlovym podpatkem, se lehce opira o plynovy pedal a motor se prevaluje na druhy rychlostni stupen. Mas dnes chut ridit pomalu. Uz o nic nejde, vse se vyresilo. Na leve noze, oprene o podbeh, se lesknou krupeje krve. Cerstve. Cizi.
Hlavou ti bezi myslenky o tom, co se pred chvili stalo. Nevis, jestli to bylo dobre a nebo spatne. Jen vis ze se to stalo.
Vitr ze stazene strechy se ti honi ve vlasech, cigareta dohoriva, ale tobe to nevadi. Zacinas se uklidnovat. Hudba ti dela vitanou spolecnost. Na obzoru se objevuje mesto. Tesis se, az dorazis domu, zaparkujes, polibis sveho mileho a pekne se k nemu privines. Milujes ho, vis to.
Vzduch voni lesem. Nekde tam vzadu za tebou, v miste ktere jsi opustila, stoji zaparkovane auto. Zakazka, kterou jsi dokoncila, i kdyz normalne jsi jen asistentkou. On je doma, ceka na tebe a ty jsi nastavila krk proto, aby jsi ho ochranila. Nema o tom ani tuseni. Nechranila jsi vsak jen jeho, ale i sebe. Hned potom, co jsi zjistila, co opravdu delas, tak se to zvrhlo. Ale dneska je to uz vsechno jedno. Prece jen ten klient uz nikdy nikomu nic nepovi. Mijis dalsi krizovatku a zacinas byt opravdu stastna. Splin, ktery te pred chvilkou provazel, se pomalu, ale jiste meni v euforii. Pomalu zacinas pridavat. Pedal se nori zas a zas do podlahy, rychlost leti vzhuru a rucicka tachometru olizuje dalsi a dalsi cisla.
Kdyz ti dnes rano prisel ten mail, nemohla jsi tomu uverit. Ale ted je to vyresene a ty si uzivas jizdu zatackami, bez strechy. Tohle auto je neco jineho, nez na co jsi zvykla, takovy luxus. A jak pekne drzi na ceste.
V mailu byla jen kratka zprava: Jestli si chces zachranit krk, dnes vecer na vyhlidce za mestem. Prijed sama. Zadna policie, zadna mafie, jen ty.
Pak ti to zacalo vrtat hlavou. Jaka mafie? Jsi prece asistentka ucetniho. Sla jsi tedy do skladu a proverila ucetni doklady. Par jich nesedelo. Sla jsi do toho hloub. Po hodinovem patrani jsi zjistila, ze tvuj sef vlastne jen kryje transakce a pere penize. A za prsty mu zustavaji penize, na ktere nemel ani narok. V soku jsi si sedla do kancelare a premyslela, co dal. Odpoledne jsi si vzala na zbytek smeny volno a dojela domu. Nemas zadnou zbran. Co budes delat? To vsechno se ti hrnulo hlavou. Kabelku jsi naplnila kamenim. To by melo stacit. Oblekla jsi se velmi sexy a sedla do sve fabie. Na nohy, jako posledni napad, jsi si nasadila super vysoke strevicky. Jeste ze tak, udelala jsi dobre a poznas to uz za par hodin.
Uz letis na vytocenou petku velmi nad limit a najizdis na dalnici. Radio uz skoro neni slyset a osmivalec mercedesu ti hraje uplne jinou pisnicku. Uzivas si jizdu v tomhle kabrioletu.
Kdyz jsi dorazila na misto, uz tam byl. Znas ho z kancelare. Chodil tam casto. Pozdeji pri rozhovoru zjistis, ze to je fizl. Hnusnej, prolhanej, fizl. Stal tam jen tak, jisty si sam sebou ti nabidl donaseni a pokud mu budes po vuli i jinak, tak te zaradi do programu ochrany svedku. Nejsi prece zadna kurva, co si o sobe mysli?
Rucicka tachometru uz olizuje dvoustovku. Predjizdena auta ihned mizi v dalce za tebou. Ted uz se usmivas, budes u nej brzy. Bude to urcite uzasny vecer. Mozna ho probudis a budes se s nim milovat.
Prastila jsi toho smejda kabelkou a kdyz lezel na zemi, probodla jsi mu hrudnik podpatkem tak, ze jsi si na nej proste stoupla. Kruplo to a po chvili chrceni bylo po nem. Pak jsi nastoupila do jeho auta a zmizela. Nevis co te to napadlo, ale v tu chvili ti to prislo jako dobry napad. A taky ze ano. Mas lepsi naladu. Mercedes si jen vrni a ty letis noci. Noci za svym milackem.
Jsi spokojena sama sebou, ale tvou spokojenost prerusi vybuch. Vybuch auta, ve kterem sedis. Ani jsi si nevsimla, ze te dojizdi dalsi auto. Z okna se vyklonil nejaky chlap. Vypalil na tebe raketu... Neradno si zahravat s mafii...

Žádné komentáře:

Okomentovat