pondělí 17. prosince 2012

Nemuset na nic myslet...


Přeju hezký večer :D


Nemuset na nic myslet...

Na nic nemyslet.
Vůz hnán kupředu stádem koní, motor kvílí pod náporem plynového pedálu. Krajina utíká kolem a ona upřeně sleduje silnici.
Na nic nemyslet.
Telefon vyzvání a ona ho lehkým pohybem ruky vypíná, volající byl umlčen jediným tlačítkem a již se jí nikdo nedovolá.
Na nic nemyslet.
Hlavu má prázdnou a jen se soustředí na volant, kterým řídí svůj vůz. Pedál tlačí víc do podlahy a rychlost je tak opojná.
Na nic nemyslet.
Míjí další a další auta, která jsou o dost pomalejší než ona. Před chvílí se jí někdo pokusil dojet a nakonec ho ztratila ve zpětném zrcátku.
Na nic nemyslet.
Ručička tachometru olizuje vyšší a vyšší čísla, převodovka sametově řadí a mechanická krása toho všeho je schvacující, jako nějaká droga.
Na nic nemyslet.
Z okresní silnice sjela na dálnici a kužely světla řežou tmu jako skalpel, který se noří do tenkých tkání pacientova břicha.
Na nic nemyslet.
Rádio duní do noci a ona ještě přidává. Hraje její oblíbenou píseň a tahle chvíle patří jen jí.
Na nic nemyslet.
Noční tvorové podél silnice vidí jen proletět plechovou obludu a než se rozkoukají, mohou si pouze prohlížet červená koncová světla v dálce.
Na nic nemyslet.
Výfuk vytrubuje symfonii v mrazivých teplotách tam venku a zvuk se nese kilometry daleko. Motor stále zvyšuje otáčky a auta v pomalém pruhu mizí za horizonty dálnice.
Na nic nemyslet.
Ručička palivoměru uceleně klesá k nule. Brzy zastaví. Ale teď si užívá tu rychlost a nezpomalí do té doby, než bude muset.
Na nic nemyslet.
Hladové oko oranžově signalizuje nedostatek paliva, blíží se benzínová pumpa. Adrenalin je na maximální možné úrovni a ona smykem zajíždí ke stojanu. Tam hodí pistoli do nádrže a užívá si šumění dálnice, klidu pro sebe sama a nemusí naprosto nic řešit. Telefon vypnutý, nádrž plná, stojí jen tak venku, kouří cigaretu a jen klapání chladnoucích svodů jí signalizuje, že ani na zpáteční cestě nebude muset na vůbec nic myslet…

Žádné komentáře:

Okomentovat