čtvrtek 2. ledna 2014

Jen tak...

Je večer, tma se snáší nad promrzlou krajinou a i havrani již přestali krákat. Je příliš velká zima, aby ztráceli energii pro vydávání jakéhokoli zvuku.
Sníh praská pod botami dívky, jdoucí po silnici. Tabák v cigaretě žhne a žhavě osvětluje její krásnou tvář. Jde sama. Myšlenky jí víří hlavou a ona si je v tomhle tichu, připomínajícím svou čistotou křišťál, třídí a uklízí do šuplíčků svého mozku.
Jde a zároveň očekává.
V dálce se rýsuje svit světel přijíždějícího auta a ona jde pořád stejnou rychlostí, krok za krokem, pohyb za pohybem.
Kužely světla se jí zabodávají do zad, dlouhý stín je namalován do krajiny, a když jí auto mine, jako by někdo vymazal plátno zase do čisté, bílé podoby.
Auto jede pomalu, a teď zastavilo. Brzdová světla zbarvila její obličej do červena, i když ve skutečnosti je bledá zimou.
Zastavila a ještě dvakrát potáhla z cigarety. Potom nedopalek padá k zemi a ona nastupuje do vozu. Uvnitř je teplo. Světlá kůže voní a hudba se vine interiérem. Dveře klaply a auto se rozjelo. Řidič jí očkem sleduje a nic neříká. Ani ona nemá potřebu mluvit.
Vezme ho za ruku a pokládá mu jí na své stehno. Prsty mu drtí dlaň a je jim oběma dobře.
Cesta ubíhá a skladby v rádiu se střídají. Na každou z nich mají své vzpomínky a užívají si této chvíle.
Trochu mu zamačkala na ruku a když se na ní podíval, usmála se. Nesměle, omluvně a žádostivě.
Dojeli do cíle. Ještě chvilku jen tak seděli a motor praskal chladnutím. Nechtělo se jim ven. Stále měl ruku položenou na ní a ona stále nepouštěla. Dal jí pusu na tvář a vystoupili do studeného večera. Přijeli domů.
Odemkla a vstoupili. V teple se na sebe zadívali a pak už to šlo ráz na ráz. Vzal jí do náručí a odnesl do ložnice. Strhali ze sebe oblečení a oba mysleli na dávno minulé doby. Milovali se chvilku vášnivě, chvilku divoce, pak zase jemně, a nakonec jako zvířata. Drápala, kousala, křičela u toho. Jeden orgasmus za druhým.
Usnuli. Byli oba vyčerpaní. Pořád ještě nic neříkali.
Tu krásnou chvíli přerušil zvuk telefonu. Zvedla ho a chvilku do něj mluvila. Potom si šla dát sprchu, musela se připravit, než přijede její přítel. A on, který s ní strávil tyto chvíle, jí jen šel umýt záda…

Žádné komentáře:

Okomentovat